Klas Nilsson bästa svensk: ”Jag var helt tom i slutet”

Uppdaterad
Publicerad

Klas Nilsson, Skellefteå, var bästa svensk på herrsidan i Vasaloppet. En bra bit efter målgång var han rejält påverkad av loppet som avgjordes i svåra väderförhållanden.

– Jag är trött och har verkligen slitit, säger Klas Nilsson till SVT Sport.

Ett ymnigt snöfall och kraftiga vindar försvårade för åkarna i Vasaloppet. Bästa svensk blev Klas Nilsson, från Skellefteå, som slutade femma på tiden 04,26.13. Han var 59 sekunder efter Petter Eliassen.

– Det blir speciellt då man bara tänker på att spara energi i det här föret. Jag hade sjukt bra skidor, men i slutet hade jag ingenting att ge, säger han.

Vasaloppet

– Jag är trött och har verkligen slitit. Just nu är jag bara så trött och var helt tom i slutet. Jag hade verkligen velat göra upp om det, men jag orkade inte , säger en märkbart tagen Klas Nilsson till SVT Sport.

Bröt en spets

Trots att han stod för en riktig topplacering hade Klas Nilsson problem med utrustningen i flera kilometer.

– Det kändes som jag var på väg att ta ikapp där ett tag, men jag bröt en spets runt Hökberg. Då såg jag Petter Eliassen och Stian Hoelgaard och det var surt då jag åkte utan spets i tre kilometer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet