Johan Häggström Foto: TT Nyhetsbyrån

Johan Häggström efter kollapsen: ”Klar och pigg i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Häggström inledde Tour de Ski bra, och var sensationell trea efter två etapper.
Men i gårdagens 15 km-lopp kollapsade han totalt efter magproblem.
Nu ger dock svensken lugnande besked.
– Jag har känt mig klar och pigg i huvudet, säger han.

Johan Häggström var den svenske herre som inledde Tour de Ski bäst, med bland annat en final i den andra etappens sprinttävling.

Men i gårdagens 15 km-lopp kollapsade han totalt, och slutade på en föga imponerande 77-plats, hela 4.09 efter den segrande ryssen Sergej Ustiugov. Magproblem var anledningen.

– Jag gick problem med magen just innan jag skulle starta och fick springa någon extra gång på toa. Sedan var det som att orken var helt slut ganska fort i loppet. Jag har inte haft något av det efteråt, så jag hoppas att det var det som krånglade och gjorde att man inte kunde få ut allt, säger han, och erkänner att det kändes tungt att få det bakslaget efter den fina inledningen:

– Det var en besvikelse att man inte kunde följa upp de två första dagarna. Men jag har försökt ladda om och göra bra etapper till det som kommer istället.

KLIPP från i går: Jätteras för Häggström

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Häggström blev sist på dagens etapp i Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Inte orolig för norsk magsjuka

Det norska laget bor på samma hotell som det svenska, och i Norge har en av tränarna isolerats på grund av magsjuka. Men Häggström är inte orolig att det är något liknande som har drabbat honom och är redo för dagens jaktstart.

– Nej, det har inte varit något efteråt och jag har känt mig klar och pigg i huvudet. Det känns inte som att jag skulle vara sjuk.

ARKIV: Häggström femma i sprintfinalen (29 december)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Häggström Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer