Foto: Bildbyrån

Nytt tränarupplägg väntar för Johan Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Det blir förändringar i ledarstaben för skidlandslaget. Johan Olsson kommer att minska sin arbetstid – men förmodligen inte sluta helt.

Den före detta längdstjärnan Johan Olssons roll i landslaget var att utveckla herråkarna individuellt samt att vara resursperson för de tävlande – uppdrag som tillsammans fyllde en halvtidstjänst för Olsson.

– Det har inte varit en bra lösning med Johan, men nu har vi en dialog med honom. Åkarna vill ha mer kontinuitet än vad det har varit. För Johan hoppas vi att han komma in specifikt på vissa dagar. Vi har fortfarande goda förhoppningar om att han kommer att vara med framöver, säger landslagschefen Jonas Peterson om Olsson, till SVT Sport.

Sedan tidigare har Annika Zell också trappat ner i sitt ansvar kring skidlandslaget. De fyra tränare som är heltidsanställda är Magnus Ingesson och Stefan Thomson som ansvarar för damerna samt Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo som är herrtränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer