Johan Olssons första dag som herrlandslagstränare: ”En utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Sommaruppehållet är över.

Nu börjar uppladdningen för herrlängdlandslaget med skidlegendaren Johan Olsson i sin nya roll som herrtränare.

– En utmaning för mig, säger han.

I Sollefteå har herrlängdlandslaget samlats och under onsdagen genomförde bland andra Daniel Rickardsson, Teodor Peterseon och Calle Halfvarsson första träningspasset efter semestern.

Bredvid bevakade Johan Olsson, tidigare OS-guldmedajören och världsmästaren som i maj presenterades som en av tre nya tränare för herrlängdlandslaget, i sin nya roll som han börjar växa in i.

– Jag gick igenom min karriär och hade fokus på mig själv och min utveckling. Min allra bästa sida var den analytiska sidan – att hitta det som faktiskt var fel, även om det gällde teknik eller träningen löste jag ofta problemet, säger Johan Olsson och fortsätter.

– Det är en utmaning för mig att jobba med andra individer. Det utvecklar mig. Men de sista åren när jag höll på blev man kanske mer en mentor, lite mer en pappa i laget. Därför blev kanske övergången blir lite mjukare också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.