Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Byström svar på Johanna Hagströms kritik i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Johanna Hagström kritisk mot landslaget inför Tour de Ski: ”Så arg”

Uppdaterad
Publicerad

Tour de Ski är bara några veckor bort.

Men ännu har inte Johanna Hagström fått veta om hon får en plats.

– Jag blir så arg, säger hon till Aftonbladet.

Hem till Sverige och fira jul eller till höjd för att förbereda sig för Tour de Ski. Johanna Hagström vet ännu inte vad som kommer härnäst på schemat, då landslagsledningen ännu inte meddelat om hon får åka touren eller inte.

– Jag har svårt att se att jag inte ska på touren men de verkar helt osäkra på mig. Det finns andra som åker bättre på distans antar jag, jag vet inte, säger Hagström till Aftonbladet.

”Blir förbannad”

På tävlingarna inför jul har Hagström själv ställt in sig på att inte vara i fullt slag, då hon nyligen kommit tillbaka efter sjukdom.

– Jag känner att det är touren jag siktar in mig på. Jag blir förbannad om jag inte får åka, säger hon.

Landslagschefen Anders Byström säger följande till SVT Sport om Hagström:

– Hon har inte tävlat så mycket heller. Hon har varit sjuk och har inte visat den kapacitet hon har. Vi har sagt att vi ska ge besked i kväll eller i morgon. Men jag kan förstå att hon är frustrerad och vill packa väskan och dra i väg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Byström om oron för stjärnan Frida Karlsson och hennes deltagande i Tour de Ski. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.