Mathias Fredriksson. Foto: Bildbyrån

Experten om Johaugs taktikmiss: ”Det är ofattbart”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson stod för en bragdartad upphämtning då hon besegrade Therese Johaug och tog sin första världscupseger. Efteråt lyfte SVT Sports experter fram att skidbytet blev ett vinnande drag.

– Jag är förvånad att inte alla valde att byta skidor, säger Mathias Fredriksson i Vinterstudion.

Efter 18 kilometer ledde Therese Johaug med över en minut. Trots det vann Frida Karlsson sin första världscupseger efter en bragdartad upphämtning i Holmenkollen.

– Så otroligt, otroligt stort gjort av Frida Karlsson med den säsong som hon haft.  Hon blir historisk och jag skakar fortfarande. Det är så häftigt, säger SVT Sports expert Johanna Ojala i Vinterstudion.

Vinterstudion

Genidrag

Frida Karlsson och de övriga svenskorna valde att byta skidor – vilket inte Therese Johaug gjorde.

– Det här var ett vinnande drag, såklart. Vi såg att svenskornas skidor gled väldigt, väldigt bra. Ett kollektivt beslut där man hjälper varandra att dra framåt och gå ikapp klungan, säger Ojala.

SVT Sports expert Mathias Fredriksson var förvånad över att inte Johaug valde att byta skidor.

– Jag är förvånad att inte alla valde att byta skidor. Vi ska komma ihåg att Holmenkollen är nära Oslo och snön i ”Kollen” är smutsig. Att inte alla väljer att byta skidor är anmärkningsvärt, säger Mathias Fredriksson.

– Jag förstår inte det. Det är ofattbart.

Karlsson tog in över minuten på Johaug – så var dramat i Holmenkollen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet