Johannes Hösflot Kläbo drar tillbaka sin överklagan. Foto: Bildbyrån

Johannes Hösflot Kläbo drar tillbaka överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo och Norges Skidförbund drar tillbaka överklagan gällande diskningen i femmilen under VM i Oberstdorf.

Detta sker efter ett önskemål från Kläbo själv.

”Nu vill jag istället se framåt”, skriver Kläbo i ett pressmeddelande från det norska skidförbundet.

I dag meddelande det Norska Skidförbundet att man drar tillbaka sin överklagan gällande diskningen av Johannes Hösflot Kläbo. Norrmannen diskades efter att ha åkt in i ryssen Alexander Bolsjunov under upploppet i femmilen under VM i Oberstdorf.

”Vi har alltid varit medvetna om att det finns argument både för och emot att Norge ska överklaga diskvalificeringen av Johannes efter femmilen i VM”, säger den norska längdchefen Espen Bjervig i ett pressmeddelande.

”Därför stöder vi Johannes och kontaktade omedelbart FIS när han berättade om sin önskan idag”, fortsätter Bjervig.

”Har inte mentalt haft krafterna förrän idag”

Johannes Hösflot Kläbo är tacksam för stödet han har fått från skidförbundet.

”Jag vill berömma skidförbundet för de ansträngningar de har gjort för mig, både i det här fallet och att stödja mig här nere. Vi har kommit överens om processen och nu vill jag istället se framåt”, skriver Kläbo i pressmeddelandet.

”Det är mycket möjligt att jag borde ha sett detta innan jag lät skidförbundet göra allt för att skicka överklagan, men jag har inte mentalt haft krafterna förrän idag”, säger Kläbo i ett uttalande.

ARKIV: Kläbo diskas efter dramat – fråntas VM-guldet (7 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.