Foto: Bildbyrån

Johansson Norgren går kamp mot klockan: ”Får se om jag kan få ner fötterna i ett par skor”

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren fick uppsöka sjukhus för att få sina ballongliknande blåsor på fötterna behandlade efter köldloppet i Schweiz i lördags.

Nu går hon en kamp mot klockan för att kunna starta i Toblach redan på lördag.

”Jag får se om jag kan få ner fötterna i ett par skor”, skriver långloppsåkaren i ett sms till SVT Sport.

Det var en chockartad upplevelse för många åkare, där det enligt Johansson Norgren var ner till -30 grader vid vissa partier av La Diagonela över 60 km i Schweiz.

– Man blir lite chockad och det såg inte bättre ut i morse och de fortsatte att växa och växa så jag har varit ner till sjukhuset nu, sade 37-åringen till SVT Sport under söndagen.

Hon lade ut bilder på Instagram med tår med enorma blåsbildningar och skrev: ”Kyla är något vi ska ha stor respekt för. Och att vi tål kylan olika bra.”

På gymmet med ”klumpfötterna”

I dag lade hon ut en ny bild från gymmet när hon hade raggsockor på sig och skrev: ”Klumpfötterna” och tackar för alla omtanke.

Läkarna är tveksamma till att Johansson Norgren kan ställa upp i Tour de Ski-bekanta Toblach-Cortina och det andra loppet i Ski Classics på lördag som mäter 42 km, som ett maratonlopp, men kort i långloppssammanhang.

– Det har blivit bättre i dag. Jag kan stå och gå lite bättre och jag hoppas vara tillbaka så snart som möjligt men det är omöjligt att säga något om det ännu”, skriver Norgren i ett sms till SVT Sport.

Det är de svullna fötterna som ställer till problem.

”Jag ska tillbaka till läkaren i morgon och sedan får vi se om jag kan få ner fötterna i ett par skor”, meddelar Norgren som var åtta, nästan tio minuter efter segrande Jenny Larsson, vars lagkamrat i Team Ramudden, Lina Korsgren, blev tvåa.

– Det gick jättebra för mig och jag har inte en skråma, säger Korsgren till SVT.

KLIPP: Sveriges totaldominans i Ski Classics – dubbla segrar (16 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.