Britta Johansson Norgren fick svåra sårskador efter långloppet La Diagonela i lördags. Foto: Privat och TT

Johansson Norgren: ”Hoppas träna ute nästa vecka”

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren rehabar inomhus efter köldskadorna i ett långlopp i Schweiz för tio dagar sedan.

”Jag hoppas att börja träna ute nästa vecka”, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

Efter La Diagonela över 60 km den 16 januari, som enligt Norgren genomfördes i ner mot 30 minusgrader på vissa partier, började köldblåsorna att svullna på fötterna och hon fick åka till sjukhus dagen efter för att få dem behandlade.

Hon fick avstå ett lopp i Italien i lördags och får rehaba inomhus eftersom det är stora risker med komplikationer om köldskador exponeras för ny kyla. Nu har hon hopp om att kunna börja träna på skidor snart igen.

Marcialonga stryks ur kalendern

”Det ser ut att läka som det ska. Jag hoppas att börja träna ute under nästa vecka”, skriver Johansson Norgren och tror på en rehabperiod på mellan tre och sex veckor. Det betyder att Marcialonga till helgen får strykas ur hennes kalender. 

Om skadan läker enligt den snabbaste prognosen kan det bli aktuellt med en comeback i Jizerska 50, Tjeckien, som avgörs 14 februari. Nästa tävling i Ski Classics efter det är säsongens höjdpunkt Vasaloppet 7 mars.

Experten förklarar: Fredriksson om köldkaoset i Ski Classics: ”Reglerna måste ses över”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.