Foto: TT/Bildbyrån

Johansson Norgren: ”Hoppas min erfarenhet och stakning ger mig ett försprång”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska långloppsstjärnan Britta Johansson Norgren får tufft motstånd i nästa års Vasalopp i den norska giganten Marit Björgen.
Men hon räds inte konkurrensen berättar hon för DN.
– Jag hoppas att min erfarenhet och de år som jag tränat stakning ska ge mig ett litet försprång, säger hon.

I slutet av maj stod det klart att långloppscupen Ski Classics inför fyra grand slam-tävlingar för de fyra största tävlingarna. Ett av loppen som ska ingå är Vasaloppet där Marit Björgen ska göra en sensationell comeback.

För Britta Johansson Norgren som vunnit Vasaloppet två gånger, senast 2019, blir det en utmaning att möta den norska giganten.

– Är det någon som skulle kunna vara borta i två år för att sedan vinna Vasaloppet så är det Björgen. Jag har stor respekt för henne och hon är med på lägren, hur många lopp hon kommer att åka vet jag inte. Det blir jättespännande och höjer motivationen för mig, säger Johansson Norgren till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Jag hoppas att min erfarenhet och de år som jag tränat stakning ska ge mig ett litet försprång.

Även Therese Johaug, som dominerat i världscupen de senaste säsongerna, har aviserat att även hon tänker åka en del långlopp till vintern. Vasaloppet är däremot inte på tapeten eftersom loppet avgörs samtidigt som VM pågår.

– Det är roligt att hon vill vara med och köra långlopp, det visar att statusen på Ski Classics höjts bland världscupsåkarna, säger Johansson Norgren.

ARKIV: Sensationen: Björgen gör comeback i Vasaloppet (26 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marit Björgen i bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. Foto: NRK/BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer