Johansson Norgren segrade i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren har fått en succéstart på den nya säsongen.

I Italien kom karriärens 22:a seger.

38-åringen, som fick fjolårssäsongen förstörd på grund av köldskador, ledde sitt team till seger i lagtempo i premiären.

Det följde Britta Johansson Norgren upp med att ta hem lördagens långlopp i italienska Sydtyrolen. Efter 21,4 kilometer växlade Johansson Norgren upp, spurtade förbi Lina Korsgren och tog hem spurtpriset.

Efter klättringen var det Johansson Norgren, landsmaninnan Ida Dahl samt norskan Astrid Öyre Slind som bildade en tätklunga och gjorde upp om pallplatserna.

”Kändes som tuggummi”

Ida Dahl, som stod för en imponerande insats, hade chansen att knipa sin första seger i långloppscupen. Men i stället vann Britta Johansson Norgren. Därmed bärgades karriärens 22:a seger.

25-åriga Dahl blev tvåa, 6,7 sekunder bakom.

– Det är nästan två år sedan sist. Jag är jätteglad! Kroppen kändes som tuggummi, men jag var ändå snabb och vi hade hög fart. Planen var att försöka spara energi och ladda för spurten, säger hon till SVT Sport.

Lina Korsgren slutade femma, drygt fem minuter efter Johansson Norgren.

KLIPP: Johansson Norgren efter segern: ”Inte självklart att fortsätta”

Topp 10 i PUSTERTALER SKI MARATHON 62 km

1. Britta Johansson Norgren 2.57,39

2. Ida Dahl +6,7

3. Astrid Öyre Slind +13,1

4. Emilie Fleten +2,52,1

5. Lina Korsgren +5,16,3

6. Evelina Settlin +8,18,3

7. Sofie Elebro +8,18,7

8. Laila Kveli +8,38,7

9. Anikken Gjerde Alnes +8,40,5

10. Ida Palmberg +8,40,9

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.