Therese Johaug kan missa världscuppremiären Foto: Bildbyrån

Johaug kan missa världscuppremiären – för dåligt rankad

Publicerad

Therese Johaugs världscuppremiär kan vara i fara. Efter dopningsavstängningen har hon rasat så långt ner på rankingen att hon i nuläget inte ens är kvalificerad för världscupen.
– Jag tänker absolut på det, säger Johaug till VG.

Efter två tävlingsfria säsonger på grund av dopningavstängningen har Therese Johaug fallit till botten av rankningen. Johaug har efter uppehållet så många som 999 FIS-poäng. Enligt landslagschefen Vidar Löfshus bör man ha under 80 poäng för att få delta i världscupen.

– Jag tänker absolut på det. Jag bör nog åka något lopp för att skaffa FIS-poängen, säger Therese Johaug till VG.

”Då finns det ingen anledning att starta”

Johaug hade planerat att åka ”Kanalrennet” på rullskidor i helgen, men en sträckning i ryggen sätter stopp. Och vill det sig riktigt illa för Jouhaug kan hon missa världscuppremiären i Kuusamo.

– I ett ”värsta tänkbara”-scenario där allt går fel, till exempel med skador och sjukdomar på Beitostölen (den norska premiären), så kan det hända att hon inte får köra världscuppremiären i Kuusamo. Men om så är fallet så är hon illa ute oavsett. Då finns det ingen anledning att starta. Men det kommer aldrig att ske, säger Vidar Löfshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer