Therese Johaug imponerade på de unga franska längdåkarna. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Therese Johaug dök upp och ledde ett träningspass: ”Hon har galet med energi”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug dök i förra veckan upp i Frankrike och ledde ett löppass med en grupp kvinnliga deltagare.

– Hon har galet med energi, säger en av deltagarna som tog rygg på skiddrottningen som nu är mammaledig.

35-åriga Therese Johaug lade av efter säsongen 2021-22, en säsong då hon var fullständigt överlägsen i spåren. Den 17 maj i år, Norges nationaldag av alla datum, blev hon mamma för första gången när Kristin kom till världen.

Det tisslas och tasslas om en comeback där det långsiktiga målet är att ställa upp på VM på hemmaplan i Trondheim 2025. Johaug har inte stängt dörren.

– Jag har inte skrotat VM i Trondheim helt, men just nu är mitt fokus inte där. Mitt fokus ligger på vardagen här och nu och på att vara en bra mamma. Jag ställer inte upp i VM om jag inte kan vara med och slåss om medaljer, sade Johaug när ett comebackrykte skulle kommenteras i början av september.

Bjöd på norska delikatesser

Förra veckan var hon i trakterna av Chamonix, Frankrike, för att lansera sin kollektion av träningskläder och hade då bjudit in kvinnliga deltagare för ett träningspass där det löptes i terrängen.

– Hon har galet med energi och det var väldigt trevligt att delta i det här passet, säger 18-åriga Leonie Perry som nyligen blev fransk rullskidmästare i U20-klassen till franska Nordicmag.

Johaug inspirerade gruppen som fick tips att ta med sig in till säsongen som bara är en månad bort med världscuppremiären i Ruka.

Efter träningspasset bjöd Johaug på norska delikatesser som mellanmål och lovade:

– Jag kommer definitivt tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.