Foto: Bildbyrån

Johaugs nya plan – kan göra som Nilsson och Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson och Charlotte Kalla har båda varit tydliga med att de förmodligen inte kommer åka Tour de Ski.

Nu ser de ut att kunna få sällskap av den norska skiddrottningen Therese Johaug.

– Kanske behöver jag vila huvudet och kroppen, säger hon till NRK.

Redan under fjolårets Tour de Ski var det flera storstjärnor som stannade hemma över jul och nyår istället för att åka Tour de Ski.

Två av dessa var Stina Nilsson och Charlotte Kalla.

Duon har samma plan den här säsongen och siktet är istället inställt på VM i Seefeld i februari.

Kan tänka om

Therese Johaug – som sedan återkomsten från dopningsavstängningen vunnit alla världscuplopp så här långt – har hela tiden haft tankarna på att gå touren, som inleds den 29 december i Toblach. En tävling norskan tidigare vunnit och som hon deltagit i varje år säsong hon tävlat.

– Touren är jättetuff, du måste vara på hugget hela tiden. Ställer jag upp så gör jag det med målsättningen att lyckas och köra till hundra procent. Plan A har hela tiden varit att jag ska åka, men med reservationen. Det har jag sagt hela tiden, att jag vet inte hur kroppen kommer reagera på tävlandet igen, säger hon till norska NRK.

Nu menar Johaug att påfrestningen varit större än hon trott, med tanke på all uppståndelse runt henne.

– Kanske behöver jag vila huvudet och kroppen, få lite avstånd från tävlandet Det är 50-50 om jag kommer ställa upp. Jag vill verkligen, men jag måste diskutera med tränarna för att hitta bästa lösningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.