Frida Karlsson och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

”Jag visade var skåpet ska stå...”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug och Frida Karlsson har turats om att vinna i världscupen den här säsongen.

I senaste tävlingen i Davos fick Johaug kliva högst upp på pallen – 17 sekunder före Karlsson på tredjeplats.

– Jag visade var skåpet ska stå när jag vann med ganska många sekunder, säger norskan till TV2.

Ett hett samtalsämne den här längdskidsäsongen har varit duellen mellan Frida Karlsson och Therese Johaug.

Johaug, som tidigare varit ohotad etta på distansloppen, har fått en rejäl utmaning från den svenska 22-åringen den här säsongen.

Karlsson har bland annat besegrat Johaug i både Lillehammer och Ruka. Men på 10 kilometer fristil i Davos bräckte norskan Karlsson med hela 17-sekunder.

– Jag fick visa var skåpet ska stå förra helgen när jag vann med ganska många sekunder. Om jag ska vara ärlig så var det skönt med att avsluta med seger över ”Svenske bror”, säger Johaug till norska TV2.

”Det är skitsnack”

Förre längdskidåkaren Petter Northug, som nu jobbar som expert för norska TV2, anser att Frida Karlssons framfart i spåren stressar Johaug. Något den norska stjärnan inte håller med om.

– Skitsnack, jag blir inte stressad. Det kanske verkar som att jag är stressad när skidåkare som Frida utvecklas och utmanar mig, men det stämmer inte.

Karlsson kommer att få vänta till OS i Peking innan hon får chans till revansch då Johaug inte ställer upp i Tour de Ski.

– Jag har varit med på Tour de Ski många gånger och det är krävande med alla loppen och resor. Det dränerar dig på energi. De senaste åren har jag haft god erfarenhet av att stå över touren inför mästerskap och därför gör jag det igen i år.

KLIPP: Här vinner Johaug i Davos  (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.