Geir Endre Rogn tillsammans med Therese Johaug. Foto: TT

Johaugs tränare slutar av familjeskäl

Uppdaterad
Publicerad

Landslagstränaren Geir Endre Rogn slutar i det norska laget.Anledningen är att hans fru är allvarligt sjuk.– Vi tappar en otroligt duktig tränare. Han har spelat en stor roll för mig och laget de senaste åren, säger Therese Johaug.

Tillsammans med Ole Morten Iversen har Geir Endre Rogn tränat Norges skiddamer de senaste fyra åren. Men familjeskäl gör att han tvingas lämna uppdraget.

– Det är tufft att släppa det som verkligen varit ett drömjobb, men familjen går före allt. Min hustru kämpar med en allvarlig sjukdom och det krävs att jag är närvarande i vardagen för att skapa ro och stabilitet för henne och våra två söner, säger Geir Endre Rogn i ett pressmeddelande.

I julas fick hans fru beskedet att hon ska få en ny bukspottkörtel. Efter transplantationen väntar sjukhusvistelse och återhämtning.

– Det är ett enkelt val, att prioritera familjen, säger Geir Endre Rogn.

Norrmannen har bland annat tränat Therese Johaug, Heidi Weng och Maiken Caspersen Falla de senaste åren.

– Först och främst tappar vi en väldigt duktig tränare i Geir Endre. Han har spelat en stor roll för mig och laget de senaste åren. Jag tackar för allt han gjort och önskart honom lycka till. Vi kommer att sakna Geir Endre både i spåret och runt matbordet, säger Therese Johaug, som också har en privat tränare i Pål Gunnar Mikkelsplass.

ARKIV: Frida Karlsson spurtar ner Johaug i Norge (7 mars 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.