Jonna Sundling blir lagkamrat med Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling byter klubb – blir lagkamrat med Charlotte Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling byter klubb.
Landslagsåkaren lämnar IFK Umeå.
Istället ska hon tävla för Piteå Elit – och blir därmed klubbkamrat med Charlotte Kalla.
– Jag kände att jag behövde ta klivet ur min komfortzon, säger hon.

Sprintspecialiasten Sundling, som förra säsongen vann världscupsprinten i Lillehammer och kom fyra i VM-sprinten, gör alltså något så pass ovanligt som att byta klubb bara veckor inför säsongspremiären.

‭– Piteå Elit kvalitetssäkrar min satsning och ger mig ett personligt upplägg över året som få, eller kanske ingen annan klubb i Sverige, kan erbjuda. Övergången är min egen önskan, och är alltså ingen värvning.  Det var naturligt att vända blicken norröver, så norrlänning jag är, säger Jonna Sundling på Piteå Elits hemsida, där hon även säger att det var ett enkelt beslut att välja Charlotte Kallas trupp:

– Jag kände att jag behövde ta klivet ut ur min komfortzon och vill bygga såväl kapacitet som trygghet i en ny professionell klubborganisation. Den positiva respons jag fått från Piteå Elit  gjorde valet lätt.

Arkivmaterial

Arkivmaterial

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer