Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling tycker inte att hennes distansseger var en skräll. Foto: Bildbyrån/SVT

Jonna Sundling efter distanssegern: ”Inte en skräll”

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings första distansseger i världscupen har benämnts som en skräll.

En beskrivning som längdstjärnan inte håller med om.

– Det kanske inte var väntat, men jag skulle inte kalla det för en skräll, säger Sundling till SVT Sport.

Världscuphelgen i Minneapolis blev minst sagt lyckad för Jonna Sundling. Segern i sprinten följdes upp med karriärens första världscupvinst i ett distanslopp.

– Jag har verkligen velat ha en distansseger. Sen trodde jag inte att det skulle komma nu när det var individuell start, jag trodde snarare den skulle komma i en masstart. Men nu blev det desto roligare, säger Sundling och tillägger:

– Det är att bryta lite ny mark.

Expertens förvåning

I media beskrevs 29-åringens vinst som en skräll. Bland annat menade SVT Sports expert Mathias Fredriksson att det är ovanligt att en sprinter vinner ett distanslopp med individuell start.

– Jag har varit nära tidigare så på så vis vet jag att om jag har en bra dag kan det gå hela vägen, säger Sundling.

”Jag kände, hur gör jag?”

Hon utvecklar:

– Det är min första individuella distansseger, så det är väldigt stort. Det var lite läskigt för det var så länge sedan vi körde individuell start.

– Normalt sett har man individuella starter nästan varje helg. Så det var en osäkerhet men sen försökte jag bara hitta rätt intensitet och driv på åkningen hela tiden. Det var kul att jag lyckades hitta en bra utgångsfart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.