Sundling jagar klassisk sprintmedalj: ”Varit så nära”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolåret var hennes bästa säsong hittills i karriären.

Efter en ny stark säsongsöpppning har Jonna Sundling nu åkt till Oberstdorf för att slåss om VM-medaljer.

Under fjolåret stod Jonna Sundling för en stark säsong och kom tvåa i den totala sprintcupen bakom vinnaren, Linn Svahn där allt avgjordes i den sista tävlingen för säsongen.

”Varit så nära”

När längd-VM i Oberstdorf inleds under torsdagen, drar mästerskapet igång med 26-åringens kanske klaraste medaljchans när det är dags för sprint. Men det är en tävling i klassisk stil och Sundlings hittills tre sprintsegrar i världscupen har kommit i fristil.

– Jag har varit så nära flera gånger. Det känns som att det är något som saknas och det är en pallplats överst på klassisk stil också, så det är något jag strävar efter, säger Sundling.

I SVT:s serie ”Snöar in”, har längdexpert Mathias Fredriksson träffat Sundling som berättar om detaljerna som ska bli avgörande för henne i Tyskland.

Se hela mötet med Sundling på SVT Play genom att klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.