Kalla tillbaka som vinnare – vann i Toblach

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tog säsongens tredje världscupseger när hon vann damernas tio kilometer fristil i Toblach.
– Det är jättekul att tävla när kroppen svarar på det här sättet, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Efter segrarna i Ruka och Lillehammer blev det ”bara” en åttondeplats i Davos. Men när världscupen drog vidare till Toblach var den svenska stjärnan tillbaka i toppen.

Charlotte Kalla hade en kamp med främst Heidi Weng i loppets inledning, men till slut var det Ragnhild Haga som blev den stora utmanaren. Den unga norskan avslutade tävlingen i superfart, men det räckte inte för att stoppa Kalla. Kalla som startade sist i det senaste fältet hade hela tiden konkurrenternas tider att gå på.

– Det blev en extra utmaning att inte värdera tiden för mycket, och väldigt inspirerande att ligga någon sekund bakom Haga och fortsatte att känna mig stark. Jag vet att Haga är grym på fyrans växel, så jag försökte bara vara ännu bättre, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Viktiga sekunder för jaktstarten

Kalla kommer nu att starta först i morgondagens jaktstart över tio kilometer klassisk stil.

– Jag ser fram emot morgondagen. Det var också något jag hade med mig i bakhuvudet att varje sekund är superviktig, säger Charlotte Kalla.

Ställning totala världscupen damer

Visa

1. Charlotte Kalla 570
2. Heidi Weng 446
3. Ragnhild Haga 435
4. Ingvild Flugstad Östberg 432
5. Marit Björgen 393

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer