Kalla: ”Det finns en osäkerhet”

Publicerad

Charlotte Kalla kommer till VM med osäker form inför VM-starten i skiathlon över 15 km på lördag.
– Jag är osäker på var jag står rent formmässigt, det kommer att bli tufft, men jag känner en glädje i att mästerskapet snart kommer igång, säger Kalla.

Känner du irritation eller motivation inför snacket om generationsskiftet och att Ebba Andersson är det stora svenska medaljhoppet.

– Jag har inte lagt ner någon energi på den frågan, Ebba har levererat helg på helg och det har varit väldigt imponerande, säger Kalla som känner att mästerskapsstämningen på plats i Seefeld. 

– Banorna passar mig bra om jag är i form. Jag är väldigt osäker men kommer att ha mer svar inom några dagar. Det handlar om att påverka det jag kan göra här i dag, snart får jag mer svar. Jag försöker suga åt mig av den härliga stämingen i gruppen.

Kalla erkänner att det är ett nytt läge.

– De är en ny situation att gå in i det här utan att det varit flyt de senaste veckorna. Jag får boosta mig med att jag haft fina uppladningar tidigare, funderar Kalla.

Tränat för sig själv

Kalla har tränat för sig själv och känner sig nöjd. Kroppen svarar bra men det är skillnad på vad som händer på tävling.

– Jag är nöjd med de träningspass jag gjort de senaste veckorna och fått en del kvitton på att det svarat bra. Jag har gjort det jag kunnat.

Hon var i trakten i höstas och gick då runt banorna.

– Det är fina banor, det var annorlunda än när jag promenerade runt dem i september, säger Kalla.

Kalla är regerande OS-mästare på distansen. Hon avbröt SM för ett par veckor efter att ha blivit utklassad av Ebba Andersson på 10 km. Dessförinnan gjorde Kalla ett svagt världscuplopp i Ulricehamn på samma distans. Kroppen svarade inte som förväntat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer