Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Jag har försökt bryta ner kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter några veckors uppehåll är Charlotte Kalla tillbaka i världscupen. I stället för Tour de Ski har hon den senaste tiden tränat hårt inför säsongens stora mål som är VM i Seefeld.
– Jag har försökt bryta ner kroppen, säger Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla stod tillsammans med bland andra Ebba Andersson och Therese Johaug över Tour de Ski runt nyåret.

I stället fokuserade den svenska skidstjärnan på att träna och bygga upp kroppen inför säsongens stora mål, VM i österrikiska Seefeld som nu bara är en månad bort.

– Jag har försökt ha periodisering i träningen och få in mycket grund, både styrkemässigt och intervaller och även mängdträning. Att försöka bryta ner kroppen för att sedan kunna få en kompensation, säger Kalla till SVT Sport.

Comeback även för Johaug

Efter att ha slutat tvåa bakom Ebba Andersson i tävlingscomebacken i Falun förra helgen är nu Kalla tillbaka även i världscupen. Under söndagen står 10 kilometer klassiskt på schemat i Otepää, i ett lopp där även Therese Johaug finns med.

– Det brukar vara bra förhållanden i Otepää och ganska varierande lutning, så det gäller att hela tiden vara alert, säger Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer