Ebba Andersson revanschsugen: ”VM en besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

VM blev inte som varken Charlotte Kalla eller Ebba Andersson hoppats på. Nu vill duon ta revansch i Holmenkollens kraftprov.

Efter ett individuellt tungt VM är det dags för Ebba Andersson och Charlotte Kalla att stå på startlinjen igen i Holmenkollens tremil.

– Det var jättehärligt att ha med sig framför allt stafettguldet när jag packade väskan i Österrike. Jag ser fram emot att ställa mig på startlinjen igen, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

En annan som ser fram emot loppet är Ebba Andersson som haft en fin världscupsäsong och var ett av Sveriges största medaljhopp inför VM.

– I och med att VM blev lite av en besvikelse för mig individuellt eftersom jag var sjuk i början av mästerskapet så kände jag verkligen suget efter att fortsätta tävla, säger hon.

SVT Sport expert Anders Blomquist hoppas att formen kommit tillbaka för de svenska stjärnorna.

– I bra form kan bägge vara med och slåss om segern och andraplatsen på den här banan men jag tror att Ebba kanske är närmast en riktigt bra form. Charlotte kan vara där men jag tror att Ebba kan vara lite bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.