Calle Halfvarsson hade det tungt i Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson står över världscupen

Publicerad

Calle Halfvarsson väljer att inte åka helgens världscup i Otepää.
Efter ett uppehåll är däremot de stora svenska VM-hoppen Charlotte Kalla och Ebba Andersson tillbaka i skidvärldscupen i Otepää till helgen.

Ebba Andersson och Charlotte Kalla, som hoppade över Tour de Ski, är bland de nio svenska damer som tagits ut till tävlingarna i Otepää, Estland, där det körs en sprint och ett distanslopp i klassisk stil.

Både Kalla och Andersson tävlade den gångna helgen när de körde Kopparskidan i Falun. Då vann Andersson före Kalla, med framtidslöftet Frida Karlsson på en tredjeplats.

Ingen Halfvarsson till start

Kalla och Andersson kommer att köra distansloppet över 10 kilometer medan helgens succésvenskor, Stina Nilsson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Ida Ingemarsdotter, är bland de uttagna i sprintlaget.

På herrsidan, där distansloppet körs över 15 kilometer, är Jens Burman tillbaka i truppen. Däremot saknas Oskar Svensson och Calle Halfvarsson som fortsätter att träna.

”De planerar att vara tillbaka i världscupen i Ulricehamn”, säger landslagschefen Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer