Kalla trivdes på hemmaplan – fixade 20:e SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget snack. Charlotte Kalla, på hemmaplan i Piteå, stod för en stark insats på 10 kilometer klassiskt när hon tog hem sitt 20:e SM-guld. ”Det kändes fantastiskt bra i dag”, säger Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla kopplade greppet direkt och ökade på sin ledning efter varje mellantid på damernas 10 kilometer klassiskt. Hon vann till slut med en minut och 12 sekunders marginal.

– Det kändes fantastiskt bra i dag. Verkligen häftigt att ge sig ut, banan var knökad med folk och de kommer väldigt nära oss. Det här är banor som verkligen är gjorda för mig, någonting ska man ha på hemmaplan, säger Kalla till SVT Sport.

”Har kassar med SM-guld hemma”

Kalla såg ut att trivas och hennes lopp gladde SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Kul att se att hon åker skidor på det här sättet. Trots att hon har kassar med SM-guld hemma så gör hon det här på ett otroligt bra sätt, säger han.

Det stora utropstecknet var Ebba Andersson, 18-åringen gjorde ett kanonlopp och lyckades knipa silvret före Ida Ingemarsdotter med sju sekunders marginal.

Damernas 10 km klassiskt

1. Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, 26:59.8

2. Ebba Andersson, Sollefteå Skidor IF, +1:12.2

3. Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, +1:19.4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.