• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson vid ett träningsläger i Torsby i slutet av juni. Foto: TT. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Kallas tränare inspirerar Stina & Co

Publicerad

OS-guldmedaljören Charlotte Kalla är tillbaka i landslaget och har satt sin prägel på det med att ta med sina tränare Magnus Ingesson och Stefan Thomson.
– Jag tror framförallt det Stefan Thomson kommer att komma med på styrkebiten kan vara väldigt intressant, säger Stina Nilsson till Sundsvalls Tidning.

De har tagit med sig sin träningsfilosofi tillsammans in i landslaget där de fokuserat mycket på den anaeroba träningen, det vill säga styrketräning och korta rusher, eller annan träning med kort explosiv insats. Motsatsen med långa distanspass kallas aerob träning. Att få till den mixen har skapat framgångar för Charlotte Kalla.

– Stabiliteten i bålen och explosiviteten, de fysiska grejerna som Charlotte verkligen har visat en extrem styrka i. Det tror jag absolut att hela laget har att vinna på och att utveckla lite mer, säger Stina Nilsson.

Ebba Andersson:  ”Jag tror att det är bra”

Ebba Andersson fick sitt stora genombrott under OS i Pyeongchang när hon blev fyra i skiathlon, det lopp som Kalla vann. Hon är också positiv till det nya upplägget men är vaksam på fördelningen.

– Det är lite nya inspel i den anaeroba träningen men även i styrketräningen. Det gäller att försöka ha en bra fördelning så den inte blir för stor. Jag tror på det, sen får vi se hur resultaten blir i vinter men jag tror att det är bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer