Frida Karlsson känner oro efter coronafallet i Tour de Ski. Foto: Per Danielsson/TT

Karlsson efter coronafallet: ”Finns en oro”

Uppdaterad
Publicerad

Tour de Ski har fått sitt första coronafall då den franske tränaren Alexandre Rousselet har testat positivt och satts i karantän.

Tourtrean Frida Karlsson är orolig.

– Man är lite nojig. Det känns som att någon gång kanske någon i Sverige åker dit också, säger hon.

Efter söndagens jaktstart i Val Müstair, Schweiz, flyttade Tour de Ski vidare till italienska Toblach, där ett nytt coronatest genomfördes.

Efter provtagningen har Alexandre Rousselet satts i karantän, rapporterar den franska tidningen Nordic.

Tour de Ski

– Jag var orolig för att det här skulle hända oss, säger han till tidningen.

”Hoppas jag inte överför det till någon”

Frankrikes landslag har fått en fin inledning på touren och har fyra åkare med bland topp tio på herrsidan: Maurice Manificat (3), Clement Parisse (7), Jean Marc Gaillard (9) och Adrien Backscheider (10).

–  Vi har alltid vidtagit försiktighetsåtgärder så jag hoppas att jag inte överför det till någon annan, säger Rousselet.

Svenska längdstjärnan Frida Karlsson, som ligger trea och är en av favoriterna till att ta hem tourtiteln, är oroad av beskedet.

–  Vi gjorde test i går. Man är lite nojig. Det känns som att någon gång kanske någon i Sverige åker dit också och då är det osäkert vad som händer med resten av laget, säger hon till TT och fortsätter:

”Klart att det finns en viss oro”

–  Och om man får det, vad händer då? Det är klart att det finns en viss oro, men samtidigt så har vi klarat oss än så länge. Det känns som att vi är noga med vad vi gör och hur vi hanterar den här situationen, så jag känner mig ändå trygg.

I Toblach körs 10/15 kilometer i fristil på tisdagen och 10/15 kilometer jaktstart i klassisk stil på onsdag. Sedan avslutas touren med tre lopp i Val di Fiemme den 8-10 januari.

KLIPP: Dragvillig Karlsson fick ge sig före upploppet (3 jan)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet