Frida Karlsson stumnade när benen blev till ”stockar” men bärgade ett nytt VM-silver. Foto: TT

Karlsson hyllar Johaug: ”Sjukt imponerande”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson tog ett nytt VM-silver i Oberstdorf. Precis som i skiathlonen var Therese Johaug omöjlig att rå på.

– Det är sjukt imponerande, det hon gör, säger Karlsson.

Johaug hade väldigt stora ord efter sin kross.

– Det är mitt bästa skejtlopp i karriären, jag hade en toppendag, och att få göra det i ett sådant här sammanhang är fantastiskt, säger Johaug till SVT Sport efter sitt tolfte VM-guld.

Karlsson var rejält medtagen. Hon gjorde ett försök att gå med den tidigare startande Johaug och halvvägs var hon bara 8,6 sekunder efter, ett avstånd som växte till 54,2 sekunder i mål. Mellan tvåan Karlsson och sexan Charlotte Kalla skilde exempelvis 22,1 sekunder över 10 km fritt.

– Ni skulle känna mina ben i den sista uppförsbacken. Det var som ett par stockar som jag skulle plocka uppför. Det var jobbigt men kul, flåsar Frida genom munskyddet i intervjun med SVT Sport. 

”Spikade fast benen så att blev helt raka”

Hur var att känna att benen var som stockar?

– Tänk dig att du spikar fast benen så att de blir helt raka, det gör jätteont. Jag försökte att plocka kurvor utför i ganska lösa förhållanden, beskriver Karlsson smärtan.

Hur tänkte du för att orka?

– Jag går på ren vilja, det är typ huvudet som åker mer än mig. Jag fick bra tider men var inte säker förrän jag var över mållinjen.

”Fått än bättre start än i Seefeld”

Du har två silvermedaljer nu. Hur bra är det?

– Jag har fått en bättre start än till och med i Seefeld. Vad ska det bli av det här? 

En bit längre bort i det vårvarma solskenet i Oberstdorf i står Therese Johaug och ger segerintervjuer.

– Det är sjukt imponerande. Det är bara att buga och bocka för den idrottskvinnan och den prestationen hon gör i dag, säger Karlsson om den överlägsna norskan.

Det har uppstått en trevlig tradition i det svenska laget.

– Det är fullt upp i köket med att baka medaljtårtor, berättar Karlsson vars nästa uppgift blir att lotsa det svenska stafettlaget förbi Norge på torsdag.

– Stafetten ser vi verkligen fram emot, säger Karlsson med längtan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.