Johaug efter förlusten: ”Bra för sporten”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson fick ge mängder med segerintervjuer efter tiondelssegern mot Therese Johaug i lejonets kula i Lillehammer. Hon vann efter att ha knäckt norskan i dennes bästa gren – den sista uppförsbacken.

– Jag behöver ta något steg till för att slå Frida, säger Johaug efter dramat.

Det kanske mest imponerande med Karlssons seger var att hon startade fyra minuter före Johaug och det blev en tajt kamp där ledningen växlade med ett par tiondelar eller max någon sekund under banan. Johaug hade Karlssons tider att gå på medan Karlsson fick baktider.

– Det väldigt spännande och en hård fajt med Frida. Hon var precis före mig, det var så nära. Fick veta att jag var nära och det växlade fram och tillbaka. Jag fick tider och hade alla möjligheter att vinna, säger Johaug som erkänner sig besegrad till SVT Sport.

Att Karlsson blandat sig i show Johaug tar hon med ro. Snarare sporrar det norskan, som länge ansågs oslagbar.

– Jag blir bara triggad av att bli utmanad. Jag behöver ta något steg till för att slå Frida. Det är många lopp kvar, det här var bara andra världscuphelgen. Det kommer att bli en spännande säsong, säger Johaug, som lovordar den unga svenska utmanaren.

– Hon är grym och har tagit stora steg och är otroligt bra för sporten, analyserar Johaug.

Fel i statistiken

När åkarna skulle upp för den sista backen ledde Johaug med ett par tiondelar, något som blev ännu mer spännande av att Fis-appen hade en felaktig uppgift för 9,8 km (var egentligen någonstans strax efter 9 km)

– Det var rafflande och det kunde gått hur som helst. Hon (Frida reds anm) fick baktider och gör en bra avslutningen från sprintbacken och in, tror att att Therese hade några tiondelars ledning vid botten av backen, säger svenske tränaren Magnus Ingesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.