Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Bildbyrån.Visa alla (3)
Visa alla (3)

Kläbo känner ingen glädje

Uppdaterad
Publicerad
Johannes Hösflot Kläbo är tvåa i den totala världscupen.
Men norrmannen känner ingen glädje för tillfället.
– Jag saknar leken, för att använda ett sånt ord, säger Kläbo till NRK.

Johannes Hösflot Kläbo har gjort många fina insatser den här säsongen, det har blivit totalt åtta vinster i världscupen. Norrmannen är tvåa i den totala världscupen, men känner ingen glädje.

– Det ska bli skönt att avsluta säsongen, bli färdig med den och blicka framåt. Det är en del grepp som måste göras om, säger Kläbo till NRK.

”Jag saknar leken”

23-åringen vill inte berätta vad det handlar om för olika grepp. Men i intervjun med NRK framgår det tydligt att han för tillfället saknar glädjen.

– Det är fel att säga att det är för mycket jobb, eftersom det är mitt jobb. Men om du har roligt varje dag på jobbet så presterar du också ditt bästa. Det har kanske varit en sån period där det inte varit så, säger Kläbo.

– Då måste du börja söka, och hitta tillbaka till gnistan där det roligaste du vet är att tävla och träna. Jag saknar leken, för att använda ett sånt ord.

Han berättar för SVT Sport att det är gnistan som saknas.

– Kroppen känns bra och det är inte så att jag inte känner mig motiverad. Det handlar mer om att jag saknar lusten och gnistan, säger han till SVT Sport.

REPORTAGE: Stor uppmärksamhet kring Johannes Hösflot Kläbo (1 januari, 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Reportage: Stor uppmärksamhet kring Johannes Hösflot Kläbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer