Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Kläbo öppnar för Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo säger att han kan tänka sig att köra Tour de Ski, som inleds på nyårsdagen.

Men då vill den norska skidstjärnan att tävlingarna har ett upplägg som han anser vara riskfritt.

– Vi får hoppas att det finns en lösning som gör att alla kan komma till start, säger han.

Efter världscuppremiären i finländska Ruka meddelade norske stjärnan Johannes Hösflot Kläbo att han har gjort sitt i världscupen under 2020, på grund av coronapandemin. Dagen därpå följde Norges landslag i hans fotspår. Sedan valde även Sverige och Finland att stå över tävlingarna i Davos och Dresden.

I dag deltog Kläbo och stora delar av Norgeeliten i en tävling i Lillehammer (Sjusjöen), som enligt ursprungsplanen skulle haft världscup i dag.

Tour de Ski

Blev tvåa efter okänd landsman i dag

Kläbo blev tvåa på 15 km fritt. Den okände Harald Östberg Amundsen var 17 sekunder före Kläbo. Amundsen har inte gett upp hoppet om att få åka Tour de Ski.

– Det finns många fotbollslag som reser världen runt och bedriver sin idrott,så om du sätter i gång rätt åtgärder och gör saker noggrant ser jagingen anledning till att vi inte ska kunna åka skidor, säger Amundsen till NRK.

KLIPP: Se när Kläbo tog en imponerande seger på 15 km i Ruka förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet