Johannes Hösflot Kläbo säkrade segern i sprintcupen. Foto: Bildbyrån

Kläbo säkrade sprintcupen

Uppdaterad
Publicerad

Norges nye skidstjärna Johannes Hösflot Kläbo har säkrat segern i sprintcupen. En tredjeplats i Lahtis räckte för att normannen skulle hålla undan från jagande Frederico Pellegrino.

Trots att italienaren Frederico Pellegrino var starkast på upploppet och spurtade ner favoriten Johannes Hösflot Kläbo så räckte tredjeplatsen för att Kläbo skulle säkra segern i sprintcupen.

Pellegrino var den enda som kunde utmana norrmannen men trots segern så räckte det alltså inte. Gleb Retivych från Ryssland tog andraplatsen.   

Westberg bäste svensk

De flesta svenska herrarna försvann redan i kvalet. Endast Anton Persson och Karl-Johan Westberg tog sig vidare. Persson slutade dock femma i sin kvartsfinal. Westberg däremot tog sig vidare till semifinal på tid. Det blev till slut en åttondeplats för Westberg som stod för sin främsta individuella placering hittills i världscupen.

– Mer än godkänt av Karl-Johan, kul att han kan vara med där uppe och slåss, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.