Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Måns Möller och Klara Hammarström rapporterar från vasaloppsspåren. Foto: TT

Klara Hammarström och Måns Möller kör Vasaloppet för SVT

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s åkande profiler i årets Vasalopp är komikern Måns Möller och artisten Klara Hammarström.

– Jag har inte hunnit träna men jag kommer ge allt, säger Måns Möller.

Första söndagen i mars är det som vanligt dags för årets upplaga av Vasaloppet. Med på startlinjen kommer SVT:s åkande profiler Måns Möller och Klara Hammarström stå. De kommer live-rapportera från spåren hela vägen från Sälen till Mora. Duons mål är tydligt.

– Vi kommer inte sätta någon bra tid men vi ska ha roligast i spåret. Race with a smile, säger Måns Möller.

Måns Möller är ingen debutant i vasaloppssammanhang, för tre år sen körde han tio Vasalopp på tio dagar och förra året ingick han i SVT:s stafettlag. Klara Hammarström har åkt skidor tidigare men aldrig kört Vasaloppet – men i år har Måns Möller inte hunnit träna som han hade önskat.

– Folk tror att jag kommer vara någon slags mentor till Klara eftersom jag är äldre och har gjort tio vasalopp i rad. Men i år har jag inte hunnit träna och jag är säker på att om vi ska gå i mål så blir det med klara som draglok. Hon verkar ha en outsinlig energi.

Måns Möller menar att det är andra utmaningar att köra Vasaloppet som åkande profil.

– Man måste ju orka spexa. Det är en grej att åka – det kan ju alla göra men man ska orka stanna och dansa med nån gubbe i spåret, äta varmkorv och man ska orka jönsa runt i 9-10 timmar, och då kan man inte va helt slut av åkning.

Utöver Möller och Hammarström kommer Robin Bryntesson göra debut som elitåkande reporter – hans roll är att följa tätstriden. Även Erik Ekstrand är med som reporter vid sidan av spåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.