Lina Korsgren vill försvara kransen från Vasaloppet. Foto: TT

Korsgren vill försvara kransen: ”Björgen kommer få en tuff match”

Uppdaterad
Publicerad

Lina Korsgren vann Vasaloppet i överlägsen stil i vintras. Hon välkomnar Marit Björgen till Vasaloppet och skickar med en hälsning om att kransen ska försvaras:
– Hon kommer att få en tuff match, säger Korsgren.

Det är SVT Sport som meddelar nyheten om Björgens comebackplaner i Vasaloppet nästa år.

– Haha, jaa... eh, det blir väl roligt. Det blir spännande, säger Korsgren förtjust.

Du vann ju loppet i år. Vad betyder det här?

– Det kommer att bli ännu mer bevakat och spekuleras mycket kring hur hon står sig i dag. Vi andra tjejer som står där på startlinjen kommer att vara lika förberedda som vanligt och vilja vinna lika mycket så hon kommer att få en tuff match.

Vad tror du att hon kommer att hålla för nivå?

– Hon har ju varit världens bästa skidåkare under många, många år. Det är klart att hon kommer att stå sig bra, det är jag helt övertygad om men jag hoppas att vi står oss bättre.

Stor osäkerhet inför nästa säsong

Korsgren har haft en bra träningsvår i Åre och kunnat träna på snö fram tills nu. Vad som händer med nästa säsong under coronapandemin är desto mer osäkert.

– Det är ett stort frågetecken. Det kan säkert ändras från helg till helg och vi får vara ödmjuka inför utvecklingen men vi tränar enligt planen, säger Korsgren.

Britta Johansson Norgren vann långloppsvärldscupen Ski Classics som förkortades på grund av pandemin förra säsongen.

”Det är riktigt roligt att hon satsar på Vasaloppet. Det blir ett fint startfält på nästa års Vasalopp”, sms:ar Johansson Norgren om Björgens comebackplaner.

ARKIV: Korsgren överlägsen segrare: ”Det här var något helt unikt” (1 mars 2020):

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.