Foto: Bildbyrån

Landslaget tillbakavisar uppgifterna: ”Stämmer inte”

Uppdaterad
Publicerad

Det har rapporterats om att Frida Karlsson har visat tecken på överträning.

Men landslagstränaren Stefan Thomson dementerar uppgifterna.

– Det stämmer inte, säger han till Expressen.

Frida Karlsson visade ingen toppform i sin comeback efter skadan i Tour de Ski.

– Ja, jag tror nog att jag är lite belastad. Så jag får nog prata lite med min tränare och se hur jag ska göra framöver, sa hon till SVT i samband med tävlingarna Falun.

Rapporterade om överträning

Under gårdagen rapporterade Radiosporten om att Frida Karlsson ”visat tecken på överträning” och i en intervju med landslagstränaren Per ”Pliggen” Andersson berättade han att de med facit i hand skulle hanterat ”det här” annorlunda.

– Vi har en plan för henne som hon förhoppningsvis ska svara bra på och komma i god form till VM, sa han till Radiosporten.

Dementerar uppgifterna

Men att det ska handla om några tecken på överträning tillbakavisas nu av landslagsledningen. Tiill Expressen säger tränaren Stefan Thomson att det inte stämmer och även landslagschefen Anders Byström dementerar.

”Det är inte korrekt, däremot ska hon ta det lite lugnare nu för att ladda för VM”, skriver Byström i ett sms till tidningen.

Frida Karlsson stod över sprinten i Falun och finns heller inte med i den svenska truppen till tävlingarna i Ulricehamn.

KLIPP: Hör Frida Karlsson berätta om vurporna i comebacken (29 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.