Foto: Bildbyrån

Landslagschefen: ”Börjar kännas som att det kan bli en säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Rådande världsläge har skapat frågetecken runt om i sportvärlden, så även inom längdlandslaget.

Nu vågar landslagschefen Anders Byström dock vara smått hoppfull om att säsongen ändå kan bli av.

Med rådande coronapandemi har osäkerheten kring den inkommande vintersäsongen varit stor.

Under tisdagen kom information om att Fis jobbar på alternativa planer om inte världscuptävlingarna i skidor kan genomföras som planerat på grund av coronapandemin. Det har gett längdlandslaget visst hopp.

– Det börjar kännas som att det kan bli en säsong ändå. Med restriktioner ska man kanske kunna genomföra en säsong. Då blir alla åkare mer och mer taggade. Det finns ett hopp där i fjärran att vi ska få tävla, säger Anders Byström.

– Nu drar fotbollsligor igång så då känns det som att vi ska kunna tävla i någon form.

”Finns en plan B”

Byström berättar att det funnits en stor oro kring om inkommande säsong ska kunna genomföras.

– Ja, givetvis. Med tanke på hur situationen varit har man inte vetat hur det ska bli. Visst har det varit en osäkerhet att veta om det ska bli en säsong, säger han.

– Nu följer vi det Fis sagt och väntar på deras möte  i juni när de spikar säsongen. Som det låter på dem finns det en plan B, att man håller sig inom ett land. Då är det en möjlighet. Förhoppningen från Fis är att vi ska kunna tävla innan jul, sen får vi se om det är möjligt.

KLIPP: ”Blir det nåt VM, blir det ens någon säsong?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.