Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johaug: ”Sverige kommer tillbaka” Foto: SVT

Johaug: ”Sverige kommer tillbaka”

Publicerad

Norge varje helt överlägsna i dagens stafett i Beitostölen. Som de brukar – Norge har vunnit varje världscupstafett sedan 2009. På den andra sträckan drog suveräna Therese Joahug ifrån.
– Jag gjorde mitt eget lopp och fokuserade på mitt. Men vi ska inte bli höga på oss själva, vi vet att Sverige kommer tillbaka, säger Therese Johaug.

Norge gjorde som de brukar göra i stafettsammanhang – vann. Laget med en formstark Therese Johaug i spetsen var hela 50 sekunder före Sverige, som blev sexa. Norges damer har vunnit alla världscuptävlingar i stafett sedan 2009. Då vann Sverige.

– Jag gjorde en väldigt bra etapp. Jag försökte bara ge Ragnhild (Haga) så mycket tid som möjligt, säger Therese Johaug till SVT Sport.                

– Jag gjorde mitt eget lopp och fokuserade på mitt. Men vi ska inte bli höga på oss själva, vi vet att Sverige kommer tillbaka, fortsätter hon.      

Kalla, som tappade på sin sträcka, var imponerad av Norge.                                       

– De är starka, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer