Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen och hör Linn Svahns svar i spelaren ovan Foto: Viaplay & SVT

Linn Svahn om Kristine Stavås Skistads hånfulla inlägg: ”Respektlöst”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska ledarna gick till juryn efter Emma Riboms incident med Kristine Stavås Skistads sprint i onsdags. Då gick norskan ut och pikade Sverige på Instagram.

– Jag tycker det är respektlöst, säger Linn Svahn.

Det var i semifinalen som Emma Ribom föll och tyckte att hon blev påkörd av sin norska konkurrent Kristine Stavås Skistad.

Ribom var rasande efter finalen och det svenska laget pratade med juryn, men Stavås Skistad diskades inte.

Även i den inledande sprinten i Toblach var de svenska ledarna inne hos juryn för att kika på en incident som norskan var inblandad i.

Stavås Skistad bröt touren som planerat efter de båda sprintloppen och publicerade då ett inlägg på Instagram där hon skrev:

”Hem och träna. Medan svenskarna håller till i juryrummet”.

”Tycker man ska ha respekt”

Det gillade inte Linn Svahn.

– Om en åkare får en dag förstörd efter en incident, då tycker jag att man ska ha väldigt mycket respekt för vad man säger därefter, säger hon och fortsätter:

– Jag har väldigt svårt att se att Emma i den situationen hon låg i, inför upploppet, ska ramla om inget sker. Så bra känner jag Emma och så bra vet jag att hon är. Jag vet själv hur det är att gå in på ett upplopp.

Ribom själv ger också sin syn på inlägget:

– Det blir lite att strö salt i såren, men det får stå för henne, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.