Linn Svahn rasande – på sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn övertygade i både kvalet och kvartsfinalen. Men i semifinalen tog det stopp – och efteråt var hon rasande på sig själv. Se klippet i spelaren ovan!

Linn Svahn har gjort stor succé i världscupen den här säsongen. Innan dagen sprinttävling ledde hon sprintcupen med tre segrar. Svahn övertygade också i både kval och kvartsfinal – men sedan tog det stopp.

I sitt heat slutade hon fyra och det räckte inte till ett avancemang. Efter målgång var hon rejält besviken på sig själv.

– Jag är så jävla förbannad på mig själv så det är helt sjukt, säger Linn Svahn till SVT Sport och utvecklar:

– Jag var så pigg i dag och så förstör jag för mig själv. Jag vet inte vad jag gör och är så irriterad att medierna framställer vallarna som skit. I dag hade vi klockrena skidor och så är det mitt eget fel att jag går med för lite fäste. Jag får kämpa för mycket uppför och då hänger man inte med då det går fortare. Det är juniorfel av mig.

Leder sprintcupen

Linn Svahn leder trots det fortsatt den totala sprintcupen.

– Men det spelare ingen roll om man inte vinner, säger Linn Svahn.

SE MER: Här blir Linn Svahn utslagen i semifinalen i sprint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.