Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn spurtade hem upploppet mot Jonna Sundling. Foto: SVT

Linn Svahn spurtade ner Jonna Sundling i SM-sprinten: ”Skönt att snuva henne”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn vann sprinten i SM efter en våldsam uppgörelse med Jonna Sundling. När målfotot granskats var det en hundradel som skiljde.

– Jonna har tagit tre guld och det var skönt att snuva henne på ett, säger Linn Svahn efter guldet till SVT Sport.

Segertiden på 3.14,30 var en sekund efter herrarnas segertid i andra semifinalen. Trean Emma Ribom var nästan nio sekunder efter.

– Det var kul att köra, det är när det verkligen gäller som jag taggar till. Jag är glad över att jag inte behövde vara domare för att se vem som var först, säger Linn Svahn efter sitt första SM-guld.

Båda åkarna ville in i mittenspåret och Sundling fick vika över ruskorna och ta en egen korridor.

”Det var en härlig fajt”

– Jag kände att det inte fanns så mycket att spara och jag körde på. Jag ville ha mittenspåret och det ville Linn också, sedan så går jag till höger och det var en härlig fajt, säger Sundling om en täta uppgörelsen.

Det var en gnistrande uppgörelse i yppersta världsklass som fångade intresset hos alla på stadion.

– Det är helt galet, säger experten Anders Blomquist.

Sundling tog initiatitivet direkt och drog stenhårt ut från stadion. Linn Svahn lade sig i rygg och det var lucka till övriga redan efter den första backen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.