Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn tappade i jakten på Jessie Diggins i den totala världscupen efter ett tungt 10 km klassiskt i Falun Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Linn Svahn tappade i totalen på Jessie Diggins – 75 poäng efter inför avslutningen: ”Krävs ett mirakel”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn tappade i jakten på Jessie Diggins i den totala världscupen efter ett tungt 10 km klassiskt i Falun.

Hon slutade 18:e och var skeptisk till materialet.

– Det krävs mer eller mindre ett mirakel, säger Svahn om chanserna att kunna vinna totalcupen.

Inför dagens lopp ledde Diggins med 41 poäng före Svahn. Amerikanskan slutade femma och fick med sig 80 poäng. Svahn fick med sig 46 poäng.

– Det kändes bra och jag är förvånad över baktiderna som jag fick, tycker inte att de stämmer överens med min insats och skidorna kanske inte blev en fullträff. Det var inte den dagen i dag och det är surt, säger Svahn till SVT Sport.

Inför morgondagens avslutande 20 km fritt masstart är Svahn 75 poäng efter ledande Diggins. Totalt kan man med maxpoäng få med sig 130 poäng i morgon. Blir Diggins bland de 13 bästa tar hon hem den totala världscupen i morgon.

Chanserna för en historisk svensk seger i totala världscupen har blivit små. Svahn berättar att hon ska ladda inför morgondagens lopp med bullar och pizza.

Sundling: ”Har en bra form”

Det blev dubbelt finskt med Kerttu Niskanen som vann fyra sekunder före Johanna Matintalo. Jonna Sundling hade en stark avslutning och bärgade tredjeplatsen.

– Jag fick det att fungera och hade bra skidor i svåra förhållanden. Det känns som om jag har en bra form, säger Sundling, som vilade från tisdagens sprint i Drammen efter att ha varit sliten efter Holmenkollens femmil.

Frida Karlsson tappade tätkontakten ganska snabbt.

– Det var riktigt dåligt och jag känner att jag får slita och hade lite väl mycket rugg under skidorna, säger Karlsson som slutade först på 14:e plats.

Hon berättar att hon känner sig sliten, inte minst sedan urladdningen i Holmenkollens femmil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.