Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maja Dahlqvist berätta om fjolåret: ”Jag var bra för tidigt”. Foto: Bildbyrån

Maja Dahlqvist om lärdomarna från i fjol: ”Var i för bra slag”

Uppdaterad
Publicerad

Det turbulenta fjolåret är ett minne blott. Nu hoppas Maja Dahlqvist att hon tagit lärdom av missräkningarna förra säsongen.

– Jag var i för bra slag förra sommaren, säger Dahlqvist till SVT Sport.

I klippet berättar Maja Dahlqvist om lärdomarna och planen framåt.

Förra säsongen bjöd på både toppar och dalar för Maja Dahlqvist. 30-åringen blandade missade finalplatser med pallplatser i världscupen och trodde ett tag att något var fel i kroppen.

– Jag har kollat upp allt som jag själv tror att det skulle kunna ha varit och det har inte varit något fel. Så det är väl snarare någon typ av överträning som satt i väldigt länge, säger Maja Dahlqvist till SVT Sport.

Dahlqvist bor sedan tre veckor tillbaka i Trondheim, där VM arrangeras nästa år, men var i Östersund för fystester förra veckan.

– Det tar sig. Förra hösten blev det ju en svacka men det känns som att kroppen mer och mer kommer på banan. Nu har jag haft en väldigt lugn vår så det var inga rekordtester direkt, skrattar Dahlqvist.

Hon berättar också att det blir en del ändringar i träningsupplägget. Bland annat kommer hon att specialisera sig mer mot en disciplin.

– Förra året gick jag lite mer för att vara allround, men i år är det en VM-sprint som står högst upp och det är en skatesprint. Så det kommer att bli mer nischat mot det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.