Marcus Hellner gör comeback i Nattvasan. Foto: Bildbyrån

Marcus Hellner gör comeback – ställer upp i Nattvasan

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner gör comeback i skidspåren i helgen.

34-åringen ställer nämligen upp i Nattvasan.

– Jag har egentligen inte kört någonting sedan jag slutade, varken träning eller tävling, säger han till NSD.

Marcus Hellner och Gunde Svan är två av alla dem som ger sig ut i skidspåren och ställer sig på startlinjen 20.00 på fredagskvällen får att åka de nio milen mellan Sälen och Mora.

Nattvasan är en partävling där man åker två och två för att sedan korsa mållinjen tillsammans.

Vasaloppet

Hellner åker med sin kompis Lars Tuoremaa, som tävlar för Kiruna X-country IF. 34-åringen berättar för NSD att formen inte är den bästa. Han har i ärlighetens namn inte tränat eller tävlat alls sedan karriären tog slut i mars 2018.

– Jag har kört på här i veckan och det är väl det jag har gjort. Jag har varit ganska mycket på latsidan här i vinter och jag har väl fått ihop fyra pass, så det kommer bli spännande. Jag har egentligen inte kört någonting sedan jag slutade, varken träning eller tävling. Det har bara blivit lite löpning och cykling på somrarna, säger han till tidningen.

För första gången i livet väntar nu nio mil på skidor för den tidigare OS-guldvinnaren.

– Nu när jag varit på skidor lite så har suget kommit tillbaka och har väl en tanke om att jag kommer köra några fler tävlingar under våren. Skejt- och lite längre lopp hade varit kul, säger han.

HÅRDS HISTORIER: Hellner, Olsson och OS-bragden 2010

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet