Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Poromaa Foto: Bildbyrån

William Poromaa på pallen igen – Kläbo vann masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Ny pallplats efter fredagens succé.

William Poromaa gick starkt loppet igenom och gick i mål på tredje plats i 20 kilometer masstart i franska Les Rousses.

– Såhär ska ett skidlopp vara, säger Poromaa.

Det blev en relativt lugn start på loppet där täten, främst bestående av norrmän men även William Poromaa, inte satte iväg i ett högre tempo eller distanserade sig mot resten av fältet.

Men med över 13 kilometer kört fick täten bestående av åtta åkare en liten lucka neråt, om än med bara knappt en handfull sekunder. Luckan växte och täten tunnade ut. Med drygt tre kilometer kvar till mål var det fyra norrmän, Iivo Niskanen och William Poromaa längst fram.

”Såhär ska ett skidlopp vara”

Med två kilometer kvar ryckte Niskanen och direkt fick med sig Johannes Hösflot Kläbo hack i häl. Poromaa kunde också hänga med. Men kort innan upploppet ryckte Kläbo upp i tät, Niskanen spurtade hem andraplatsen, precis framför William Poromaa som knep en ny tredjeplats precis som i fredags.

– Det var en rolig och tuff dag, såhär ska ett skidlopp vara. Kroppen har känts bra på träning men jag hade inte riktigt räknat med två pallplatser den här helgen, säger William Poromaa till SVT Sport.

Ni tre som är på pallen i dag, det känns som att det är ni tre som kommer göra upp om det även under VM också. Hur ser du på det?

– Det är en bra trio. När jag var på pallen första gången, i Lahti, var det samma gubbar framför mig. Så vi gillar klassisk skidåkning alla tre.

Kläbos pik till Poromaa

Lite samma inställning har Johannes Hösflot Kläbo, som gärna ser exakt samma placering.

Tror du att han blir en konkurrent under VM?

– Ja absolut, hoppas han kan fortsätta ha bra dagar. Han kan få fortsätta ta tredjeplatsen, säger Kläbo till SVT Sport.

Jens Burman blev näst bäste svensk och gled in på 22:a plats.

KLIPP: Kläbo: ”Han kan få fortsätta ta tredjeplatsen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.