Moa Lundgren. Foto: Bildbyrån

Moa Lundgren avbryter Tour de Ski: ”Känns bara skit”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lundgren som inledde Tour de Ski starkt kommer inte att tävla mer i årets upplaga. – Riktigt tråkigt, men är tyvärr ordentligt förkyld och hade inget annat val än att börja resa hemåt, känns bara skit, säger Moa Lundgren till SVT Sport.

Moa Lundgren, 21, låg på en sjätte plats i totalen efter de två första etapperna. Därefter föll hon tillbaka i Toblach och Lundgren avbryter nu Tour de Ski med tre etapper kvar.

–  Jag hade verkligen sett fram emot att få bestiga berget, men det var en fantastisk upplevelse hit, säger Moa Lundgren till SVT Sport.

Lundgren låg på en 19:e plats i sammandraget tre minuter och sjutton sekunder efter ettan Therese Johaug, Norge. Tidigare har Stina Nilsson, Emma Ribom och Axel Ekström också avbrutit Touren. Ribom och Ekström var också förkylda.

Det här är ju tredje förkylningen i laget, är det något som går?

– Det är det nog inte, det är inte samma karaktär. Tillfälligheter och otur. Det känns inte som något som sprider sig inom laget, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SVT Sport.

På herrsidan meddelar norska förbundet att Martin Löwström Nyenget, som låg på sjätte plats i sammandraget, inte kommer köra mer i årets upplaga av Tour de Ski. Löwström skadade sig i ryggen innan gårdagens träning.
 

KLIPP: Moa Lundgrens hälsning till André Pops (15 december 2019)
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Moa Lundgren om Pops felsägning: ”Du kan hälsa honom...”


KLIPP: Besvikelse efter svenskornas krasch (29 december 2019)
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maja Dahlqvist och Moa Lundgren besvikna efter krasch Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer