Foto: Bildbyrån

Moa Lundgren om skadan: ”Har inte lyssnat på folk omkring mig”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lundgren, 22, kom på fjärde plats i SM-sprinten i Borås förra veckan.

Nu tvingas hon vila efter att ha fått en belastningsskada i benen.

– Nu är mitt mål att vila och vara hel till nästa träningssäsong, säger hon till SVT Sport.

Moa Lundgren tävlade senast under skid-SM i Borås för en vecka sedan, där hon knep en fjärdeplats i sprinten. Men det blir inget VM för 22-åringen, som nu förklarar att en skada har plågat henne under säsongen.

”I augusti skadade jag min hand och jag skadade den rejält. Det tog tre långa månader för handen att repa sig. Ytterligare två månader gick innan alternativ träning fick ett slut, och kunde börja belasta handen igen”, skriver hon på sin Instagram.

ARKIV: ”Inte kunnat använda stavar” (27 november):

”Belastade benen för mycket”

Handskadan ledde till att all träningsbelastning hamnade i benen i stället, något som resulterade i en belastningsskada.

– Under sommaren åkte jag mycket rullskidor på asfalt och all vibration belastade benen för mycket. Så nu är mitt mål att vila och vara hel till nästa träningssäsong, som börjar i april. Då vill jag att inget ska hämma mig, säger hon till SVT Sport.

”Inte låtit den läka”

Fokus denna säsong var att åka VM – något som fick henne att inte lyssna på kroppen.

– Jag har inte hanterat skadan jättebra, jag har inte låtit den läka. Man har inte lyssnat på folk omkring mig och på signalerna från kroppen. Man har ju velat satsa på VM så mycket, säger hon.

ARKIV: Dyviks revansch efter VM-petningen – vann SM-guld i sprint (10 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.