Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Nilssons skada tillbaka – bryter touren

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har under hösten haft problem med en spricka i ett revben. Under den första dagen av Tour de Ski meddelar hon att smärtan är tillbaka. Nu kommer beskedet att hon avbryter touren.

– Hon säger att hon inte kan göra sig själv rättvisa. Då är det inte så mycket att göra, säger damtränaren, Magnus Ingesson till SVT Sport.

Uppdatering: Stina Nilsson avbryter Tour de Ski, det säger landslagsläkaren Jan Wall till Expressen.

– Hon har ont på sidan och upp emot armhålan. Hon har haft ont i någon vecka och det funkar inte. Hon har fått behandling och verkligen försökt, men det går inte, på den här nivån måste du vara helt fräsch för att kunna hävda sig, säger Ingesson till SVT Sport.

En spricka i revbenet ställde till det för Stina Nilsson under försäsongen och därefter missade hon säsongspremiären i Gällivare på grund av en axelskada.

– Hon ska åka hem och undersökas vidare nu.

Nu har hon återigen fått känningar i revbenen och slutade 24:a i Tour de Skis inledande distans på 11 kilometer, över en minut bakom segrande Therese Johaug.

När SVT Sport intervjuade Nilsson direkt efter loppet sade hon:

– Just nu känner jag ganska mycket.

Så det finns en risk att du inte fortsätter?

– Jag tror det. Jag fick ganska mycket känningar efter Planica (förra helgen) som jag försökt parera. Framför allt så blir det fel fokus och det är inte optimalt för mig att åka och tänka på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.