Norska landslagstränaren: Rutinerna inte för slappa

Uppdaterad
Publicerad

Två dopningsfall på kort tid har skakat det norska längdlandslaget. Men norska landslagstränaren Tor Arne Hetland tycker inte att rutinerna varit för slappa i det norska landslaget:
– Nej, det vill jag inte säga. Men det är viktigt att friska upp rutinerna så att vi inte gör fler fel.

Uppfriskandet av rutinerna har redan satt igång.

– I dag har alla herråkare och bägge tränarna för allroundgruppen gjort Antidoping Norges Ren Utöver-program. Vi bör ha som rutin att man gör det varje vår, eller en gång om året. Man ska göra det lite oftare än vi har gjort tidigare, säger Hetland.

”Ganska tryckt stämning”

Det norska landslaget befinner sig i italienska Val Senales för höjdträning. Therese Johaug är avstängd och saknas medan Martin Johnsrud Sundby är tillbaka efter sin avstängning. Men ingen norsk landslagsåkare pratar med medierna som är på plats.

– Folk är rädda för att säga saker som kan misstolkas och förvrängas. Stämningen är ganska tryckt, vilket är förståeligt, säger NRK:s expert Jörgen Aukland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer