Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan tillbaka – efter turbulenta tiden

Uppdaterad
Publicerad

Heidi Weng har haft flera turbulenta månader bakom sig. Först drabbades längdstjärnan av covid-19 – och i mars fick hon en hjärnskakning efter att ha slagit huvudet i isen. Nu kommer dock ett glädjebesked för norskan.

– Hon är så att säga i normal träning och redo att tävla igen, säger den norske landslagstränaren Stig Rune Kveen enligt Adressavisen.

Strax innan OS i Peking tidigare i år drabbades Heidi Weng av covid-19. Det gjorde att hon missade de olympiska spelen. Bara någon månad därefter – i mars – slog hon huvudet i isen när hon var på väg till en träning.

– Status i dag är att hon är tålmodig och lägger ner den tid hon behöver. Vi tar inga risker, sade den norske landslagsläkaren Ove Feragen till VG i maj, ungefär nio veckor efter fallet.

Nu är hon tillbaka för fullt, meddelar det norska landslaget.

– Det går bättre och bättre, och nu är planen att hon ska tävla under Blink-festivalen. Hon är så att säga i normal träning och redo att tävla igen, säger landslagstränaren Stig Rune Kveen till Adresseavisen.

KLIPP: Kalla om framtiden (5 maj, 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlotte Kalla: ”Finns tankar och idéer” Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.