Didrik Tönseths raseri – slog till konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

Det är hårt om VM-platserna i det norska landslaget. I dagens skiathlon slog Didrik Tönseth till konkurrenten Magne Haga med staven.
– Det var onödigt av mig säger Tönseth till NRK.

I Meråker i Norge gör norrmännen upp i sina nationella mästerskap., Och det var hård konkurrens om VM-platserna, vilket blev tydligt i dagens  skiathlon. Runt 19 kilometer slog den dubble världsmästaren och OS-guldmedaljören i stafett, Didrik Tönseth, till konkurrenten Magne Haga med staven.

– Det var onödigt av mig. Men jag tycker att det fanns plats för två på bredden där. Jag kör om en VM-plats, det gör inte han, säger Tönseth till NRK.

Tönseth gick i mål som nia och diskades i mål, men kunde ändå kvittera ut en plats i VM-truppen, medan Haga slutade på en 19:e-plats. Vann loppet gjorde Emil Iversen före Sjur Röthe och Martin Johnsrud Sundby.

Noterbart är att Finn Hågen Krogh petades i den första truppen, men den norska landslagsledningen håller en plats öppen till efter sprinten i Lahtis nästa vecka.

Norges VM-trupp

Visa

Herrar:

Sjur Röthe, Voss IL

Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski

Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Hans Christer Holund, Lyn Ski

Didrik Tönseth, Byåsen IL

Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF

Johannes Höstflot Kläbo, Byåsen IL

Emil Iversen, IL Varden Meråker

Damer:

Therese Johaug, IL Nansen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming

Ragnhild Haga, Åsen IL

Ingvild Flugstad Östberg, Gjøvik Skiklubb

Lotta Udnes Weng, Nes Ski

Heidi Weng, IL BUL

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL

Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Kari Öyre Slind, Oppdal IL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer